Hoi allemaal, ik twijfelde eerst, maar hier ben ik dan toch
#531 Marinka
23 januari 2018

Hoi allemaal, 

Ik zat te twijfelen om me aan te melden, omdat ik me nog niet echt als een patient van Acne Inverso beschouw. Ik ben 23 en heb ongeveer 3/4 jaar last van ontstekingen in de plooien van mijn billen, net in dat randje en soms ook iets meer naar voren. Omdat ik op mijn rug een redelijke probleemhuid had, schonk ik hier in het begin niet veel aandacht aan. Maar helaas begonnen de ontstekingen pijn te doen tijdens het fietsen of als ik op harde oppervlaktes zat. Toch had ik er maar met kleine periodes last van, dus ik wuifde het een beetje weg!

Tot vorig jaar, toen ik (terwijl ik eigenlijk voor iets anders kwam) het kort aankaartte bij de huisarts. Zij keek bezorgd, nam me ook zeker wel serieus, en zei dat het HS was. Alleen toen in de periode daarna niets meer te bekennen was bij de huisarts, hebben we beiden er nooit meer wat mee gedaan.

De afgelopen tijd is het echt weer gaan opvlammen, en vond ik het ook lastig om er niet aan te zitten. Vooral hoop ik dat het zich nooit gaat uitbreiden naar andere gebieden of naar een ergere fase gaat.

Ik besef me dat ik hier serieus aandacht aan moet geven. Maar hoe, weet ik niet zo goed. Ik heb dan ook geen goed beeld van de fase waar HS zich in bevindt. Misschien is me hier aanmelden geen verkeerde stap.

Ik verbaasde me ook hoe opgelucht was dat ik niet de enige ben (ook op jonge leeftijd- volgens mij Laura ook?) die hier mee te kampen heeft. Fijn dat we hier ervaringen kunnen uitwisselen!

Elise
25 juni 2018

Hoi Marinka,Ik ben ook net lid geworden. Als het HS is raad ik je aan om z.s.m. een verwijsbrief voor een dermatoloog te vragen.

Groetjes,Elise

De Hidradenitis Patiënten Vereniging (HPV) is een landelijke patiëntenorganisatie,
opgericht in augustus 1997 en heeft de ANBI status (# 8063519020).

Word lid!