Blogs over HS

Er zijn verschillende mensen met HS die bloggen over hun leven met de ziekte. Als je ook HS hebt of iemand kent die HS heeft, kunnen deze blogs je misschien informatie bieden of af en toe laten lachen. Graag geven we deze blogs dan ook wat bekendheid! De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de HPV.


 

Beau is onze vaste blogster. Zij vertelt over haar ervaringen met HS en de rol van positieve gezondheid en gedragsverandering daarin. ‘Verander niet alleen jezelf, maar ook je omgeving’ is haar advies. Je bent net als een bloem! Wil je weten hoe ze dat bedoelt? Lees snel haar hele blog.

Het inrichten van je sociale omgeving 2

 


 

In Beau haar laatste blog heeft ze het met ons over verandering bewerkstelligen bij jezelf. Persoonlijke doelen behalen. Hoe je je leven kunt inrichten om JOU als persoon daarbij het beste te ondersteunen. 'Bouw een veilig basiskamp', is haar advies.

Lees het blog: Richt je omgeving in als veilige haven

 


 

Beau is onze vaste blogster. Zij vertelt over haar ervaringen met HS. Dit keer heeft ze het met ons over behoud en onderhoud van een positieve mindset. Hoe ze dat doet, lees je in haar blog.

Lees het blog: Positieve mindset

 


 

“Ik was 12-13 jaar en miste iets in de manier van werken in het ziekenhuis en in de gesprekken met artsen. Ik wist dat ik HS, had, dat het chronisch was en dat ik er niks aan kon doen. Niet echt een leuk vooruitzicht als je het mij vraagt. Ik miste iets van hoop, of iets waar ik zelf invloed of controle op uit kon oefenen. Leren wat werkt én wat niet…”

Lees de tips van Beau Konijn in haar derde blog.

 


 

Leefstijl: een grote wirwar van meningen waardoor het lastig wordt om echt iets te gaan veranderen. Velen besluiten hierom ook in hun huidige situatie te blijven, wachtend op dé formule. Toch is dit precies waar het hem in zit! Als je wacht tot iemand je aan de hand meeneemt, kun je erg lang wachten. 

Lees de tips van Beau Konijn in haar tweede blog.

 


 

Je hebt er maar één van, dus luister goed naar je lichaam en doe wat je moet doen om je goed te voelen. Dat is de boodschap die Beau Konijn je graag meegeeft in haar blog. Ze geeft je inzicht in hoe je bepaalde leefstijl aspecten zou kunnen wijzigen en vooral verbeteren zodat je beter in je vel gaat zitten.

Lees hier het blog van Beau Konijn


 

Lonneke →

Lonneke heeft een ernstige vorm van de ziekte van Crohn en daarbij de ziekte van Bechterew en ontstekingen in haar ogen. Net toen ze dacht dat dit wel genoeg zou zijn heeft ze er een nieuwe chronische ziekte bij: Hidradenitis Suppurativa.

“Lucky me, ik heb er weer een chronische ziekte bij.”

Klik hier voor de blog waarin ze schrijft over de diagnose HS.
 


 

De Hidradenitis Patiënten Vereniging (HPV) is een landelijke patiëntenorganisatie,
opgericht in augustus 1997 en heeft de ANBI status (# 8063519020).

Word lid!