Podcasts

Vanuit de Hidradenitis Patiënten Vereniging komen we met een podcast serie met HS gerelateerde onderwerpen. Iedere podcast belichten we een nieuw onderwerp. 

 

Podcast HS en Werken

Luister onze podcast over HS en werken. Welke invloed heeft hidradenitis op je leven als het gaat om werk? Zorgen de ontstekingen en de onvoorspelbaarheid van de opvlammingen voor veel ongemak op het werk, voor tijdelijke of langere uitval, misschien blijvende arbeidsongeschiktheid? We maken de complexe wereld van de zieke werknemer een beetje begrijpelijker met bedrijfsarts Els Carsouw en HS-ervaringsdeskundige Sabrina Wakker.

Een gesprek onder leiding van Margot Weerts. 

Podcast HS en relatie

Luister onze podcast over welke invloed hidradenitis heeft op je leven als het gaat om je relaties. En dan met name de relatie met je huidige of toekomstige partner, waar ook intimiteit en seksualiteit een rol speelt. We gaan het hebben over je zelfbeeld, communiceren met de ander, je grenzen stellen en je eventuele hulpvraag helder krijgen. We willen je graag helpen met tips en adviezen van onze experts. met Gidia Jacobs, gezondheidszorgpsycholoog-seksuoloog verbonden aan de NVVS en Rieky Dikmans, arts-onderzoeker binnen de dermatologie en seksuoloog. Een gesprek onder leiding van Margot Weerts. 

Podcast HS en voeding

We geven antwoord op de volgende vragen. Wat is in het algemeen belangrijk om te weten over gezonde voeding? Welke impact heeft voeding op je huid en in het bijzonder op hidradenitis? Wat zijn bekende voedingstriggers voor hidradenitis? Een interessant gesprek met voedingsdeskundigen Daisy van der Wiel en Gerrie Hegeman, zelf ook HS-patiënt.

 

De Hidradenitis Patiënten Vereniging (HPV) is een landelijke patiëntenorganisatie,
opgericht in augustus 1997 en heeft de ANBI status (# 8063519020).

Word lid!