Over de hele wereld vragen mensen met de ernstige, chronische huidaandoening hidradenitis suppurativa (HS) in de week van 6-12 juni om aandacht voor hun ziekte. Als het goed is heb jij een steen gevonden of wil jij je steentje bijdragen aan HS Awareness!

Wat is ons doel?

HS wordt ten onrechte beschouwd als een ‘vieze’ aandoening en zit nog vaak in de taboesfeer. Veel mensen gaan niet of te laat naar de huisarts, die ook niet altijd op tijd de diagnose stelt, waardoor velen járenlang worstelen met klachten, pijn, schaamte en onzekerheid. Het doel van de Hidradenitis Patiënten Vereniging (HPV) is om de diagnosetijd te verkorten door huisartsen te vragen om alerter te zijn op HS en sneller door te verwijzen naar dermatologen met kennis van HS.
We maakten daarvoor onder andere drie video’s en een informatieve infographic voor huisartsen.


Steen gevonden?

Heb jij een steen gevonden en deze pagina bekeken?

  • Misschien ken je iemand met klachten of HS en kun je verwijzen naar www.hidradenitis.nl.
  • Leg de steen weer terug in de huisartspraktijk of op een andere plek in je omgeving waar zich medische zorgverleners bevinden.
  • Bedankt voor je bijdrage aan HS Awareness!

Ben je zelf huisarts, praktijkassistente of praktijkondersteuner GGZ? Bekijk de video’s en deel de infographic ook met je collega’s!
 

      


Je steentje bijdragen?

Je kunt je steentje bijdragen aan HS Awareness door zelf een steen te beschilderen.

  • Kies voor een mooi design, verbeeld je gevoel of breng een boodschap de wereld in. Zorg dat de steen opvalt.
  • Zet op één kant van de steen www.hidradenitis.nl/hsrocks
  • Leg de steen in je huisartspraktijk of meerdere stenen bij meerdere huisartsen in je omgeving.
  • Print de infographic uit en leg die erbij of stuur een link naar de pagina www.hidradenitis.nl/inzicht naar je huisarts.

De Hidradenitis Patiënten Vereniging werkte voor dit initiatief samen met Huid Nederland en werd ondersteund door Novartis.

 

 

 

Bekijk de video van de online webinar over HS.

 

 

 

Wat is Hidradenitis?

Hidradenitis kenmerkt zich door pijnlijke en steeds terugkerende ontstekingen die het meest voorkomen in huidplooien als  de oksels, in de schaamstreek, rond de billen en bij vrouwen onder de borsten. Maar Hidradenitis kan in principe op elke plek op je lichaam ontstaan waar haarzakjes zitten. Met uitzondering van handpalmen, voetzolen en de lippen van je mond.

 

De Hidradenitis Patiënten Vereniging (HPV) is een landelijke patiëntenorganisatie,
opgericht in augustus 1997 en heeft de ANBI status (# 8063519020).

Word lid!