Hidradenitis en relatie

Welke invloed heeft hidradenitis op je leven als het gaat om je relaties? Gezins- en familierelaties, vriendschappen of partnerrelaties. En dan met name de relatie met je huidige of toekomstige partner, waar ook intimiteit en seksualiteit een rol speelt. Hoe is je zelfbeeld, communiceer je met anderen, stel je grenzen en krijg je je eventuele hulpvraag helder? Bekijk onze podcast of de Facebook live sessie. 

Podcast hidradenitis en relatie 

Luister de podcast hidradenitis en relatie met Gidia Jacobs, gezondheidszorgpsycholoog-seksuoloog NVVS en Rieky Dikmans, arts-onderzoeker binnen de dermatologie en seksuoloog. Een gesprek onder leiding van Margot Weerts. Kom meer te weten over hidradenitis en relaties. 


Facebook live sessie

In een Facebook live uitzending bespreekt Susanne de Goeij (HS advocate) met Gidia Jacobs (gezondheidszorgpsycholoog-seksuoloog NVVS) de gevolgen van hidradenitis op je relatie. Ze delen hun kennis op dit gebied. De uitzending is terug te kijken op onze besloten Facebook groep. Word lid van de groep en bekijk de uitzending. 

 

Nieuwsbrief hidradenitis en schaamte

In de nieuwsbrief Hidradenitis en schaamte lees je diverse interviews van patiënten die vertellen over hun ervaringen met relaties en het hebben van hidradenitis. Ook komt Rieky Dikmans, arts-onderzoeker en seksuoloog aan het woord over de schaamte die veel patiënten voelen.


Relevante links:

We hebben ook een aantal websites geselecteerd waar je terecht kunt voor meer informatie over relaties en seksualiteit met een chronische aandoening: 

  • jongpit.nl (een website met name heel geschikt voor jongeren. Je kunt ervaren lezen of zelfs delen met anderen. 
  • Rutgers.nl (Nederlandse kenniscentrum over seksualiteit), zij bieden ook veel voorlichtingsmateriaal waaronder een brochure 'Seksualiteit en een relatie'
  • boek-en-steun.nl heeft als doel een behulpzame en begripvolle omgeving te creëren voor patiënten, familieleden en vrienden, om te voorkomen dat de pijn tussen hen in komt te staan en zodoende negatieve gevolgen heeft voor hun onderlinge relaties.

De Hidradenitis Patiënten Vereniging (HPV) is een landelijke patiëntenorganisatie,
opgericht in augustus 1997 en heeft de ANBI status (# 8063519020).

Word lid!