Publicaties

Regelmatig verschijnen er artikelen over hidradenitis en interviews met wetenschappers, artsen en mensen met HS. Hoewel de inhoud buiten de verantwoordelijkheid van de HPV valt, stellen we deze publicaties graag beschikbaar. Heb je zelf een artikel gevonden of geschreven? Laat het ons weten via het secretariaat.


Hidradenitis onder de loep in magazine HEELdeHUID

Het gebeurt niet vaak in de dermatologie dat twee onderzoekers op hetzelfde onderwerp in hetzelfde jaar promoveren. Maar dit jaar gebeurde het. In Groningen promoveerde Ineke Janse en in Rotterdam Inge Deckers op hidradenitis suppurativa. Dat is geen toeval.

Artikel lezen


Artikel in Paradermica

De haat-liefde verhouding tussen patient en lichaam. Ons lichaam houdt soms even niet van ons en wij ook vaak niet van ons lichaam.

Artikel lezen


Interview met een bijzonder (bestuurs)lid.

Volledig interview met Pierke Bosschieter, bijzonder (bestuurs)lid van de HPV, geschreven door Marian Koning in het kader van een speciale uitgave van Helder Advies http://oogsten.helder-advies.nl. Bron: Helder Advies Groningen, tekst Marian Koning, foto’s Roland van Mossel.

Artikel lezen →


Roken en de huid

Publicatie uit het Nederlands Tijdschrift voor Dermatologie en Venereologie, december 2013. Het artikel van basisarts F. Suwandy en dermatoloog W.I. van der Meijden biedt een overzicht van de effecten van roken op de huid.

Artikel lezen →


Hidradenitis Suppurativa

Artikel geschreven door Dr. Hessel van der Zee, die een uitgebreide studie aan HS wijdde, waarbij alle relevante aspecten van deze aandoening aan bod komen.

Artikel lezen →


Ik wil mijn leven niet door hidradenitis laten beheersen

Publicatie uit het blad HUID waarin Rineke vertelt hoe ze blijft vechten tegen haar huidaandoening, voor begrip en erkenning én voor haar baan.

Artikel lezen →


Hidradenitis Suppurativa: Een pijnlijke onbekende

Publicatie uit het blad HUID met daarin een kort vraaggesprek met Dr. Hessel van der Zee over zijn promotieonderzoek naar het ontstaan en de behandeling van de ziekte. Tevens is het verhaal van patiënte Rita van der Meer te lezen.

Artikel lezen →


(On)mogelijkheden van biologicals en plastische chirurgie bij hidradenitis

Publicatie uit het blad HUID&haar waarin twee medisch adviseurs vertellen over de (on)mogelijkheden van hun beroep bij de behandeling van HS.

Artikel lezen →


Onderzoek kwaliteit van leven

Onderzoek naar kwaliteit van leven bij Nederlandse patiënten met hidradenitis suppurativa (acne inversa) mede uitgevoerd door drs. M. Benjamins.

Artikel lezen →

Interview drs. M. Benjamins →


Je bent jong en je hebt Hidradenitis

Publicatie uit het blad Huid waarin Corina en Marike vertellen hoe het is om jong te zijn en hidradenitis te hebben.

Artikel lezen →


Hidradenitis: nietes-welles. De dermatologie is bekend om zijn fraaie nomencultuur (naamgeving)

Verneuil had in 1854 ook niet kunnen vermoeden welke misvattingen zijn publicatie bijna anderhalve eeuw later nog teweeg zou brengen.

Lees meer →


Samenvatting onderzoek H.I.D.E. (1998)

Gebrek aan diagnose, falende behandelingen, isolatie en mogelijke relaties met andere ziektebeelden hoogtepunten uit H.I.D.E.'s eerste internationale onderzoek onder patiënten.

Lees meer →

De Hidradenitis Patiënten Vereniging (HPV) is een landelijke patiëntenorganisatie,
opgericht in augustus 1997 en heeft de ANBI status (# 8063519020).

Word lid!