Aandacht voor Hidradenitis

Professionals aan het woord over Hidradenitis

Het magazine ‘Skin to live in’ van Novartis, dat wordt verspreid onder dermatologen en dermatologische centra, besteedde recent ruim aandacht aan Hidradenitis. In twee artikelen zijn (zorg)professionals uit onze Medische Adviesraad aan het woord over ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

 

 

Artikel Dr. Hessel van der Zee, gespecialiseerd dermatoloog op het gebied van HS bij het Erasmus MC en DermaHaven in Rotterdam.

Hessel van der Zee heeft gespecialiseerde spreekuren opgezet om de HS-patiëntenzorg te verbeteren. Hij werkt aan het bieden van de juiste gestandaardiseerde zorg op de juiste plaats.

 

 

 

Artikel prof. Dr. Barbara Horváth, dermatoloog in het UMCG.

Dat de diagnosetijd moet worden verkort, wordt aangestipt door Barbara Horváth. Zij zegt: ‘Door de aandoening onder de aandacht te brengen van huisartsen en artsen op de spoedeisende hulp kan deze periode aanzienlijk worden verkort.’

 

 

 

Artikel Peter van den Broek, projectleider bij Huid Nederland,
en Mirella van de Bunte, voorzitter van de HPV

Er zijn veel kansen om de kwaliteit van leven van mensen met hidradenitis te verhogen, vanaf het moment dat ze klachten ervaren tot het moment dat ze de diagnose krijgen en daarna met hidradenitis moeten leven. In samenwerking met Novartis werd dit onderzocht en in beeld gebracht met een zogenoemde patiëntreis.

De Hidradenitis Patiënten Vereniging (HPV) is een landelijke patiëntenorganisatie,
opgericht in augustus 1997 en heeft de ANBI status (# 8063519020).

Word lid!