HidraWear in NL verkrijgbaar!

Goed nieuws! Het speciaal voor HS ontwikkelde HidraWear is vanaf nu in Nederland verkrijgbaar! Je fixeert voortaan makkelijk en eenvoudig verbanden onder oksels en in de liesregio met speciale hemdjes en broekjes. En de verbanden worden vergoed door de verzekering.  

Waar komt HidraWear vandaan?
De Ierse HS-patiënt Suzanne Moloney vond (net als vele andere mensen met HS) het fixeren van verbandmiddelen onder de oksels en in de liezen vaak een groot probleem. Verbanden verschuiven, absorberen niet voldoende of heb­ben slecht ademende fixatiefolies, waardoor er niet zelden huidirritatie ontstaat en de genezing van de wonden zeker niet wordt bevorderd.

Suzanne wist er wat op te bedenken en sloeg de handen ineen met mensen uit het Ierse zorg- en onderzoeksveld. Na uitgebreid onderzoek en vele testmodellen werd een assortiment wondzorgproducten ontwikkeld. Specifiek dus voor de HS-regio’s en wonden!

Uiteraard zal HidraWear niet voor iedereen geschikt zijn en ook niet iedere HS-patiënt heeft hidradenitis in dezelfde mate of continu te maken met wonden. Toch is Suzanne en haar team ervan overtuigd dat ze met HidraWear de kwaliteit van leven voor veel HS-patiënten wereldwijd aanzienlijk kunnen verhogen.

Wat is het precies?
Het assortiment bestaat uit een hemdje, een broekje (in mannen- en vrouwenmodel) en een t-shirt (unisex). De producten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitwasbaar. De producten moeten zelf worden betaald en kosten rond de 70 euro per stuk.

Tip: maak gebruik van de NL-introductieactie voor 3 gratis producten (zolang de voorraad strekt). Je bespaart dan maar liefst 210 euro!


De losse verbandmiddelen stop je vervolgens in het gekozen fixatieproduct en maak je vast met een klittenbandsluiting. Het verband zit dus ín het fixatieproduct en sluit aan op de wond. Het verband bevat geen kleefstoffen en je hebt ook geen pleisters of andere fixatie meer nodig. De verbanden worden wél vergoed door je verzekeraar.

 

 

Bekijk ook op YouTube:  Wat ontvang je?  of  Absorptievermogen verband  of  Hoe bepaal je de maat?

 

Waar kan je het verkrijgen?
Alle HidraWear producten zijn verkrijgbaar via de Nederlandse distributeur AllweCare medical te Heteren.
Contactgegevens vind je op: HidraWear-Nederland.
Voor bestellen van het HidraWear wondverband moet je een voorschrift hebben van een arts of gespecialiseerd verpleegkundige wondzorg. Alleen dan krijg je het vergoed vanuit de basisverzekering. Het wordt dan geleverd via de medisch speciaalzaak.

 

INTRODUCTIE-ACTIE!

AllweCare medical heeft in samenwerking met de fabrikant een unieke introductie actie voor de Nederlandse HS-patiënt ontwikkeld. Bij het telefonisch doorgeven van de unieke code op de verpakking van de verbandmiddelen, kunnen maar liefst drie (!) gratis fixatieproducten worden aangevraagd. Dat kan zijn voor fixatie bij de oksel of bij de lies of een combinatie van die twee.
 
De actie is tijdelijk en een HS-patiënt zal uiteraard maar éénmalig de drie gratis fixatieproducten ontvangen. Er is een gelimiteerde voorraad voor de actie, dus OP = OP.

HidraWear folder over de introductie-actie

 

Wat als mijn arts het nog niet kent?
Het team van buitendienstmedewerkers van AllweCare medical zal de komende maanden zoveel mogelijk zorgprofessionals in Nederland informeren over het HidraWear assortiment en de unieke introductie-actie. Daarnaast ontvangen de zorgprofessionals informatie om de HidraWear wondverbanden voor te schrijven en de fixatieproducten te adviseren. Mocht uw behandelaar nog niet zijn geïnformeerd over HidraWear, stuur AllweCare medical (info@allwecare.nl) een berichtje en de van toepassing zijnde informatie zal zo snel mogelijk aan de zorgprofessional beschikbaar worden gesteld.

Andere vragen?
De Hidradenitis Patiënten Vereniging vindt de introductie in Nederland een mooie stap vooruit in HS-wondzorg en hoop dat het bijdraagt aan de kwaliteit van leven van mensen met HS. We hadden al langer contact met Suzanne in Ierland en hebben de ontwikkeling op de voet gevolgd. We hebben meegewerkt aan het onderzoek naar gebruikerservaringen om tot de Nederlandse introductie te komen. De inspanning van AllweCare medical heeft geleid tot vergoeding van de verbandmiddelen en daar zijn we erg blij mee. Ook vinden we de introductie-actie een mooie kans om de drempel voor HS-patiënten zo laag mogelijk te maken om het te gaan gebruiken.

We hebben als vereniging geen testproducten en beschikken ook niet over gedetailleerde productinformatie. Bestellen kan niet via de vereniging. Dus neem contact op met HidraWear-Nederland en zij zullen je verder helpen. We blijven jullie ervaringen met veel interesse volgen.

Ga naar de HidraWear folder met meer info over modellen en maten.

AllweCare medical klantenservice 024-6777800 (tijdens kantooruren bereikbaar).

 

De Hidradenitis Patiënten Vereniging (HPV) is een landelijke patiëntenorganisatie,
opgericht in augustus 1997 en heeft de ANBI status (# 8063519020).

Word lid!