Wil jij ons helpen?

Van 6 – 12 juni 2022 is het HS Awareness Week. Vorig jaar brachten we mensen met HS in beeld, dankzij enkelen van jullie die model stonden. Wat een impact had dat!

We maken ook dit jaar gebruik van die beelden, om onder andere zorgverleners in de 1e lijn (denk aan huisartsen en praktijkondersteuners) te informeren over HS. Met als doel dat HS eerder herkend wordt, de diagnosetijd voor mensen met HS terug te brengen en voor een juiste doorverwijzing naar de dermatoloog (bij voorkeur uit ons HiCare-netwerk).

Drie nieuwe video's

We maken dit jaar voor de HS Awarenessweek drie nieuwe video’s: met een patiënt, een huisarts en een praktijkondersteuner bij een huisarts. Deze video's, én een te ontwikkelen signaalkaart om mee te nemen naar je huisarts, willen we straks met behulp van jullie massaal gaan delen.

Wij zoeken
Wil jij je ervaring delen? Of ken jij een huisarts en/of praktijkondersteuner die mee zou wil doen? Wij zoeken

Eén persoon met HS.
Wil jij op camera iets wil vertellen over wat jouw ervaring was met de huisarts en hoe je geholpen, gehoord en/of doorverwezen bent? Vertel ons erover in een video, die ca. 3 minuten zal duren en die we publiceren tussen 6 en 12 juni. Opnames in overleg tussen 9 en 20 mei! Er is professionele hulp die jou begeleidt en goede vragen stelt? 

Mensen die willen helpen zoeken naar een huisarts en/of praktijkondersteuner voor de video.
Om de symptomen van HS te bespreken en het belang van een goede doorverwijzing. Wij voorzien je van alle info om de zorgverlener te benaderen.

Reageren

Informeren of reageren? Stuur ons dan een email: secretariaat@hidradenitis.nl

De Hidradenitis Patiënten Vereniging (HPV) is een landelijke patiëntenorganisatie,
opgericht in augustus 1997 en heeft de ANBI status (# 8063519020).

Word lid!